Vad är klockan i Vietnam


Det är morgon i Vietnam, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Vietnam

Den tidszon som Vietnam ligger i är ICT (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Vietnam är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Vietnam

Här kan du se vad klockan är i Vietnam just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Vietnam.

Allmän fakta om Vietnam

I landet Vietnam bor det ungefär 95 000 000 invånare på en yta av ca. 331 212 km2. Landskoden för att ringa till någon i Vietnam från ett annat land är +84. I Vietnam är det officiella språket vietnamesiska (kinh), och den officiella valutan i Vietnam är dong (VND). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Vietnam är .vn. Den 2 september firar Vietnam sin årliga nationaldag.

Flaggan i Vietnam

Här intill kan ni se vilken flagga landet Vietnam har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇳

Länkar för att läsa mer om Vietnam

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Vietnam?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Vietnam?

Vietnam på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Vietnam kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Vietnam. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Vietnam. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Vietnam.
   ››  Svensk Wikipediasida om Vietnam
   ››  Engelsk Wikipediasida om Vietnam

Karta över Vietnam

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Vietnam ligger.