Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Caracas


Det är kväll i Caracas, tisdagen den 11 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Caracas

Den tidszon som Caracas ligger i är Venezuelan Standard Time (UTC-4), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Caracas i Venezuela är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Caracas

Här kan du se vad klockan är i Caracas i Venezuela just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Caracas.

Allmän fakta om Caracas

Caracas ligger i landet Venezuela, och är faktiskt även huvudstad i Venezuela. Det bor ungefär 1 950 000 invånare i Caracas, och till ytan är Caracas ca. 777 km2 (kvadratkilometer) stort. Caracas grundades den 25 juli 1567 av den spanske conquistadoren Diego de Losada. I Venezuela är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Venezuela är bolivar (VEB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Venezuela är .ve. Den 5 juli firar Venezuela sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Caracas

För att ringa till Caracas från ett annat land slår du först landskoden för Venezuela som är +58, följt av riktnumret till Caracas som är 212, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Caracas.

Soluppgång och solnedgång i Caracas

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Caracas både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Caracas.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 05:47:54
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 12:02:28
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 18:17:02
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 05:47:57
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 12:02:17
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 18:16:36

Flaggan i Venezuela och Caracas

Här intill kan ni se vilken flagga landet Venezuela har, och därmed även Caracas. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇪

Eluttag och reseadapter i Venezuela

Innan man ger sig ut på en resa till Venezuela kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Venezuela är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Venezuela.

Länkar för att läsa mer om Caracas

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Caracas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Caracas?

Caracas på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Caracas kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Caracas. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Caracas. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Caracas.
   ››  Svensk Wikipediasida om Caracas
   ››  Engelsk Wikipediasida om Caracas

Caracas i Venezuela på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Venezuela som Caracas ligger.