Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/ Vatikanstaten

Vad är klockan i Vatikanstaten


Det är mitt i natten i Vatikanstaten, onsdagen den 7 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Vatikanstaten

Den tidszon som Vatikanstaten ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Vatikanstaten är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Vatikanstaten

Här kan du se vad klockan är i Vatikanstaten just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Vatikanstaten.

Allmän fakta om Vatikanstaten

I landet Vatikanstaten bor det ungefär 1 000 invånare på en yta av ca. 0,44 km2. Landskoden för att ringa till någon i Vatikanstaten från ett annat land är +379. I Vatikanstaten är det officiella språket italienska, latin, och den officiella valutan i Vatikanstaten är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Vatikanstaten är .va.

Flaggan i Vatikanstaten

Här intill kan ni se vilken flagga landet Vatikanstaten har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇻🇦

Inför resan till Vatikanstaten

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Vatikanstaten finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Vatikanstaten står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Vatikanstaten

Innan man ger sig ut på en resa till Vatikanstaten kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Vatikanstaten är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Vatikanstaten. Läs mer här om reseadapter Vatikanstaten.

Länkar för att läsa mer om Vatikanstaten

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Vatikanstaten?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Vatikanstaten?

Vatikanstaten på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Vatikanstaten kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Vatikanstaten. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Vatikanstaten. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Vatikanstaten.
   ››  Svensk Wikipediasida om Vatikanstaten
   ››  Engelsk Wikipediasida om Vatikanstaten

Vatikanstaten på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Vatikanstaten ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones