Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/ Västsahara

Vad är klockan i Västsahara


Det är mitt i natten i Västsahara, onsdagen den 7 december 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Västsahara

Den tidszon som Västsahara ligger i är UTC+1, och mellan den plats du befinner dig på just nu och Västsahara är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Västsahara

Här kan du se vad klockan är i Västsahara just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Västsahara.

Allmän fakta om Västsahara

I landet Västsahara bor det ungefär 600 000 invånare på en yta av ca. 266 000 km2. Landskoden för att ringa till någon i Västsahara från ett annat land är +212. I Västsahara är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Västsahara är marockansk dirham (MAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Västsahara är .eh.

Flaggan i Västsahara

Här intill kan ni se vilken flagga landet Västsahara har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇭

Eluttag och reseadapter i Västsahara

Innan man ger sig ut på en resa till Västsahara kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Västsahara är Typ C, Typ F, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Västsahara. Läs mer här om reseadapter Västsahara.

Länkar för att läsa mer om Västsahara

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Vest-Sahara?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Vestsahara?

Västsahara på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Västsahara kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Västsahara. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Västsahara. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Västsahara.
   ››  Svensk Wikipediasida om Västsahara
   ››  Engelsk Wikipediasida om Västsahara

Västsahara på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Västsahara ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones