Vad är klockan i Valletta (Malta) just nu?


Det är förmiddag i Valletta, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Valletta

Här ovanför kan du se vad klockan är i Valletta i Malta just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Valletta.

Allmän fakta om Valletta

Valletta ligger i landet Malta, och är faktiskt även huvudstad i Malta. Det bor ungefär 6 500 invånare i Valletta, och till ytan är Valletta ca. 0,8 km2 (kvadratkilometer) stort. Valletta grundades 28 mars 1566. I Malta är det officiella språket maltesiska och engelska, och den officiella valutan i Malta är Euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Malta är .mt. Den 21 september firar Malta sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Valletta

För att ringa till Valletta från ett annat land slår du först landskoden för Malta som är +356, följt av riktnumret till Valletta som är (ingenting mer), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Valletta.

Flaggan i Malta och Valletta

Här intill kan ni se vilken flagga landet Malta har, och därmed även Valletta. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇲🇹

Länkar för att läsa mer om Valletta

Reseguide till Valletta

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Valletta. Har du en sajt om Valletta och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Valletta på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Valletta kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Valletta. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Valletta. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Valletta.
   ››  Svensk Wikipediasida om Valletta
   ››  Engelsk Wikipediasida om Valletta

Karta över Valletta i Malta

Här nedan kan hittar du en karta över Valletta i Malta som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Valletta.