Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/USA/San Francisco

Vad är klockan i San Francisco


Det är förmiddag i San Francisco, lördagen den 17 april 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i San Francisco

Den tidszon som San Francisco ligger i är Pacific Standard Time (UTC-8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och San Francisco i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i San Francisco

Här kan du se vad klockan är i San Francisco i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i San Francisco.

Allmän fakta om San Francisco

San Francisco ligger i delstaten Kalifornien i landet USA. Det bor ungefär 870 000 invånare i San Francisco, och till ytan är San Francisco ca. 600 km2 (kvadratkilometer) stort. San Francisco grundades den 28 mars 1776. I USA är det nationella språket engelska (det finns inget på federal nivå), och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i San Francisco

För att ringa till San Francisco från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till San Francisco som är 415/628, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i San Francisco.

Soluppgång och solnedgång i San Francisco

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i San Francisco både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just San Francisco.

Soluppgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 06:30:45
Zenit idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 13:09:07
Solnedgång idag
lördagen den 17 april 2021
kl. 19:47:28
Soluppgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 06:29:24
Zenit imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 13:08:53
Solnedgång imorgon
söndagen den 18 april 2021
kl. 19:48:23

Flaggan i USA och San Francisco

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även San Francisco. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till San Francisco

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till San Francisco finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i San Francisco står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta amerikansk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och amerikansk dollar. Tidigare här på vår sida om San Francisco hade vi en hel del mer fakta och information om San Francisco, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål San Francisco.

Eluttag och reseadapter i San Francisco i USA

Innan man ger sig ut på en resa till San Francisco i USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i USA, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i San Francisco. Eller faktiskt hela USA för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA. Läs mer här om reseadapter USA.

Länkar för att läsa mer om San Francisco

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i San Francisco?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i San Francisco?

San Francisco på Wikipedia

Om du vill läsa mer om San Francisco kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om San Francisco. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om San Francisco. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om San Francisco.
   ››  Svensk Wikipediasida om San Francisco
   ››  Engelsk Wikipediasida om San Francisco

San Francisco i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som San Francisco ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.