Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/USA/San Francisco

Vad är klockan i San Francisco


Det är lunchtid i San Francisco, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i San Francisco

Den tidszon som San Francisco ligger i är Pacific Standard Time (UTC-8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och San Francisco i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i San Francisco

Här kan du se vad klockan är i San Francisco i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i San Francisco.

Allmän fakta om San Francisco

San Francisco ligger i delstaten Kalifornien i landet USA. Det bor ungefär 870 000 invånare i San Francisco, och till ytan är San Francisco ca. 600 km2 (kvadratkilometer) stort. San Francisco grundades den 28 mars 1776. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i San Francisco

För att ringa till San Francisco från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till San Francisco som är 415/628, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i San Francisco.

Soluppgång och solnedgång i San Francisco

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i San Francisco både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just San Francisco.

Soluppgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 06:52:54
Zenit idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 13:13:10
Solnedgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 19:33:26
Soluppgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 06:51:24
Zenit imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 13:12:53
Solnedgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 19:34:21

Flaggan i USA och San Francisco

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även San Francisco. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till San Francisco

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till San Francisco finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i San Francisco står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om San Francisco hade vi en hel del mer fakta och information om San Francisco, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål San Francisco.

Länkar för att läsa mer om San Francisco

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i San Francisco?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i San Francisco?

San Francisco på Wikipedia

Om du vill läsa mer om San Francisco kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om San Francisco. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om San Francisco. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om San Francisco.
   ››  Svensk Wikipediasida om San Francisco
   ››  Engelsk Wikipediasida om San Francisco

Karta över San Francisco i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som San Francisco ligger.