Vad är klockan?/USA/Los Angeles

Vad är klockan i Los Angeles


Det är mitt i natten i Los Angeles, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Los Angeles

Den tidszon som Los Angeles ligger i är Pacific (UTC-8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Los Angeles i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Los Angeles

Här kan du se vad klockan är i Los Angeles i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Los Angeles.

Allmän fakta om Los Angeles

Los Angeles ligger i delstaten Kalifornien i landet USA. Det bor ungefär 4 000 000 invånare i Los Angeles, och till ytan är Los Angeles ca. 1302 km2 (kvadratkilometer) stort. Los Angeles grundades den 4 september 1781. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Los Angeles

För att ringa till Los Angeles från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Los Angeles som är 213, 310/424, 323, 661 eller 747/818 (beroende på del av Los Angeles), sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Los Angeles.

Flaggan i USA och Los Angeles

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Los Angeles. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Los Angeles

Om det är så att det börjar bli dags för en resa till Los Angeles så finns det så klart några saker som kan vara bra att hålla koll på, bland annat vad det är för dollarkurs just nu, och om det har hänt någonting nyligen - där kan vi tipsa om Los Angeles Times som inte bara täcker Los Angeles utan hela Kalifornien.

Länkar för att läsa mer om Los Angeles

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Los Angeles?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Los Angeles?

Los Angeles på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Los Angeles kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Los Angeles. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Los Angeles. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Los Angeles.
   ››  Svensk Wikipediasida om Los Angeles
   ››  Engelsk Wikipediasida om Los Angeles

Karta över Los Angeles i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Los Angeles ligger.