Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Las Vegas


Det är lunchtid i Las Vegas, onsdagen den 1 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Las Vegas

Den tidszon som Las Vegas ligger i är Pacific Standard Time (UTC-8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Las Vegas i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Las Vegas

Här kan du se vad klockan är i Las Vegas i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Las Vegas.

Allmän fakta om Las Vegas

Las Vegas ligger i delstaten Nevada i landet USA. Det bor ungefär 600 000 invånare i Las Vegas, och till ytan är Las Vegas ca. 352 km2 (kvadratkilometer) stort. Las Vegas grundades den 15 maj 1905. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Las Vegas

För att ringa till Las Vegas från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Las Vegas som är 702 och 725, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Las Vegas.

Soluppgång och solnedgång i Las Vegas

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Las Vegas både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Las Vegas.

Soluppgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 06:24:49
Zenit idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 12:44:03
Solnedgång idag
onsdagen den 01 april 2020
kl. 19:03:18
Soluppgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 06:23:23
Zenit imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 12:43:46
Solnedgång imorgon
torsdagen den 02 april 2020
kl. 19:04:09

Flaggan i USA och Las Vegas

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Las Vegas. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Las Vegas

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Las Vegas finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Las Vegas står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Länkar för att läsa mer om Las Vegas

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Las Vegas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Las Vegas?

Las Vegas på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Las Vegas kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Las Vegas. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Las Vegas. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Las Vegas.
   ››  Svensk Wikipediasida om Las Vegas
   ››  Engelsk Wikipediasida om Las Vegas

Karta över Las Vegas i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Las Vegas ligger.