Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/USA/Kalifornien

Vad är klockan i Kalifornien


Det är förmiddag i Kalifornien, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Kalifornien

Den tidszon som Kalifornien ligger i är Pacific Standard Time (UTC-8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kalifornien i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Kalifornien

Här kan du se vad klockan är i Kalifornien i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Kalifornien.

Allmän fakta om Kalifornien

Kalifornien ligger i landet USA. Det bor ungefär 40 000 000 invånare i Kalifornien, och till ytan är Kalifornien ca. 423 970 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Soluppgång och solnedgång i Kalifornien

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Kalifornien både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Kalifornien.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:09:19
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:03:18
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 19:57:17
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:10:08
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:03:09
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 19:56:11

Flaggan i USA och Kalifornien

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Kalifornien. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Kalifornien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Kalifornien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Kalifornien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om Kalifornien hade vi en hel del mer fakta och information om Kalifornien, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål Kalifornien.

Jordbävningar i Kalifornien

Någonting som de som lever i Kalifornien har blivit tvungna att bli vana vid är att marken skakar till ibland. Kalifornien ligger i en väldigt aktiv zon när det kommer till seismisk aktivitet, mycket av detta beror på den så kallade San Andreas-förkastningen, eller på engelska San Andreas-fault. Denna förkastning är en plattektonisk gräns som ligger i Kalifornien, där två kontinentalplattor möts (Stillahavsplattan och Nordamerikanska plattan). För den som är nyfiken finns det en sida om jordbävningar i kalifornien som i realtid visar aktuella jordbävningar och hur kraftiga de här, riktigt häftig sida faktiskt!

Eluttag och reseadapter i USA

Innan man ger sig ut på en resa till USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA.

Länkar för att läsa mer om Kalifornien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i California?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Californien?

Kalifornien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kalifornien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kalifornien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kalifornien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kalifornien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kalifornien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kalifornien

Kalifornien i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Kalifornien ligger.