Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Juneau


Det är eftermiddag i Juneau, måndagen den 27 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Juneau

Den tidszon som Juneau ligger i är Alaska Standard Time (UTC-9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Juneau i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Juneau

Här kan du se vad klockan är i Juneau i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Juneau.

Allmän fakta om Juneau

Juneau ligger i delstaten Alaska i landet USA. Det bor ungefär 32 000 invånare i Juneau, och till ytan är Juneau ca. 8 428 km2 (kvadratkilometer) stort. Juneau grundades i princip den 3 oktober 1880, men har varit bebodd sedan flera tusen år.. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Juneau

För att ringa till Juneau från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Juneau som är 907, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Juneau.

Flaggan i USA och Juneau

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Juneau. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Juneau

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Juneau finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Juneau står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Länkar för att läsa mer om Juneau

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Juneau?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Juneau?

Juneau på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Juneau kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Juneau. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Juneau. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Juneau.
   ››  Svensk Wikipediasida om Juneau
   ››  Engelsk Wikipediasida om Juneau

Karta över Juneau i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Juneau ligger.