Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Houston


Det är morgon i Houston, tisdagen den 7 april 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Houston

Den tidszon som Houston ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Houston i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Houston

Här kan du se vad klockan är i Houston i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Houston.

Allmän fakta om Houston

Houston ligger i delstaten Texas i landet USA. Det bor ungefär 2 300 000 invånare i Houston, och till ytan är Houston ca. 1 624 km2 (kvadratkilometer) stort. Houston grundades den 5 juni år 1837. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Houston

För att ringa till Houston från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Houston som är 713, 281, 832 eller 346, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Houston.

Soluppgång och solnedgång i Houston

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Houston både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Houston.

Soluppgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 07:02:22
Zenit idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 13:23:17
Solnedgång idag
tisdagen den 07 april 2020
kl. 19:44:12
Soluppgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 07:01:13
Zenit imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 13:23:00
Solnedgång imorgon
onsdagen den 08 april 2020
kl. 19:44:48

Flaggan i USA och Houston

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Houston. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Houston

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Houston finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Houston står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Länkar för att läsa mer om Houston

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Houston?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Houston?

Houston på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Houston kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Houston. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Houston. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Houston.
   ››  Svensk Wikipediasida om Houston
   ››  Engelsk Wikipediasida om Houston

Karta över Houston i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Houston ligger.