Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Detroit


Det är lunchtid i Detroit, måndagen den 18 januari 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Detroit

Den tidszon som Detroit ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Detroit i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Detroit

Här kan du se vad klockan är i Detroit i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Detroit.

Allmän fakta om Detroit

Detroit ligger i delstaten Michigan i landet USA. Det bor ungefär 700 000 invånare i Detroit, och till ytan är Detroit ca. 370 km2 (kvadratkilometer) stort. Detroit grundades runt år 1700. I USA är det nationella språket engelska (det finns inget på federal nivå), och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Detroit

För att ringa till Detroit från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Detroit som är 313, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Detroit.

Soluppgång och solnedgång i Detroit

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Detroit både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Detroit.

Soluppgång idag
måndagen den 18 januari 2021
kl. 07:56:23
Zenit idag
måndagen den 18 januari 2021
kl. 12:42:52
Solnedgång idag
måndagen den 18 januari 2021
kl. 17:29:22
Soluppgång imorgon
tisdagen den 19 januari 2021
kl. 07:55:45
Zenit imorgon
tisdagen den 19 januari 2021
kl. 12:43:10
Solnedgång imorgon
tisdagen den 19 januari 2021
kl. 17:30:35

Flaggan i USA och Detroit

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Detroit. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Detroit

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Detroit finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Detroit står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Eluttag och reseadapter i Detroit i USA

Innan man ger sig ut på en resa till Detroit i USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i USA, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Detroit. Eller faktiskt hela USA för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA. Läs mer här om reseadapter USA.

Länkar för att läsa mer om Detroit

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Detroit?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Detroit?

Detroit på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Detroit kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Detroit. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Detroit. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Detroit.
   ››  Svensk Wikipediasida om Detroit
   ››  Engelsk Wikipediasida om Detroit

Detroit i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Detroit ligger.