Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Dallas


Det är kväll i Dallas, tisdagen den 11 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Dallas

Den tidszon som Dallas ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Dallas i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Dallas

Här kan du se vad klockan är i Dallas i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Dallas.

Allmän fakta om Dallas

Dallas ligger i delstaten Texas i landet USA. Det bor ungefär 1 200 000 invånare i Dallas, och till ytan är Dallas ca. 1 000 km2 (kvadratkilometer) stort. Dallas grundades 1841 då John Neely Bryan etablerade en bosättning i närheten av Trinity River som då döptes till Dallas. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Dallas

För att ringa till Dallas från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Dallas som är 214, 469, 972, 682 eller 817, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Dallas.

Soluppgång och solnedgång i Dallas

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Dallas både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Dallas.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 06:49:23
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:32:01
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:14:40
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 06:50:04
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:31:50
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:13:37

Flaggan i USA och Dallas

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Dallas. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Dallas

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Dallas finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Dallas står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Eluttag och reseadapter i USA

Innan man ger sig ut på en resa till USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA.

Länkar för att läsa mer om Dallas

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Dallas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Dallas?

Dallas på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Dallas kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Dallas. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Dallas. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Dallas.
   ››  Svensk Wikipediasida om Dallas
   ››  Engelsk Wikipediasida om Dallas

Dallas i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Dallas ligger.