Vad är klockan?/USA/Connecticut

Vad är klockan i Connecticut


Det är morgon i Connecticut, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Connecticut

Den tidszon som Connecticut ligger i är EST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Connecticut i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Connecticut

Här kan du se vad klockan är i Connecticut i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Connecticut.

Allmän fakta om Connecticut

Connecticut ligger i landet USA. Det bor ungefär 3 600 000 invånare i Connecticut, och till ytan är Connecticut ca. 14 357 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Flaggan i USA och Connecticut

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Connecticut. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Connecticut

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Connecticut finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Connecticut står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om Connecticut hade vi en hel del mer fakta och information om Connecticut, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål Connecticut.

Länkar för att läsa mer om Connecticut

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Connecticut?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Connecticut?

Connecticut på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Connecticut kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Connecticut. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Connecticut. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Connecticut.
   ››  Svensk Wikipediasida om Connecticut
   ››  Engelsk Wikipediasida om Connecticut

Karta över Connecticut i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Connecticut ligger.