Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Chicago


Det är kväll i Chicago, tisdagen den 11 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Chicago

Den tidszon som Chicago ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Chicago i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Chicago

Här kan du se vad klockan är i Chicago i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Chicago.

Allmän fakta om Chicago

Chicago ligger i delstaten Illinois i landet USA. Det bor ungefär 2 700 000 invånare i Chicago, och till ytan är Chicago ca. 606 km2 (kvadratkilometer) stort. Chicago grundades 12 augusti 1833. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Chicago

För att ringa till Chicago från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Chicago som är 312, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Chicago.

Soluppgång och solnedgång i Chicago

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Chicago både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Chicago.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 05:56:45
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 12:55:22
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 19:53:58
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 05:57:47
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 12:55:10
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 19:52:34

Flaggan i USA och Chicago

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Chicago. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Chicago

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Chicago finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Chicago står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Eluttag och reseadapter i USA

Innan man ger sig ut på en resa till USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA.

Länkar för att läsa mer om Chicago

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Chicago?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Chicago?

Chicago på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Chicago kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Chicago. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Chicago. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Chicago.
   ››  Svensk Wikipediasida om Chicago
   ››  Engelsk Wikipediasida om Chicago

Chicago i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Chicago ligger.