Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Arkansas


Det är lunchtid i Arkansas, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Arkansas

Den tidszon som Arkansas ligger i är Central Standard Time (UTC-6), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Arkansas i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Arkansas

Här kan du se vad klockan är i Arkansas i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Arkansas.

Allmän fakta om Arkansas

Arkansas ligger i landet USA. Det bor ungefär 3 000 000 invånare i Arkansas, och till ytan är Arkansas ca. 137 733 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Soluppgång och solnedgång i Arkansas

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Arkansas både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Arkansas.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:21:50
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 13:12:58
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 20:04:05
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:22:36
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 13:12:49
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 20:03:03

Flaggan i USA och Arkansas

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Arkansas. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Arkansas

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Arkansas finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Arkansas står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om Arkansas hade vi en hel del mer fakta och information om Arkansas, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål Arkansas.

Eluttag och reseadapter i USA

Innan man ger sig ut på en resa till USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA.

Länkar för att läsa mer om Arkansas

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Arkansas?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Arkansas?

Arkansas på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Arkansas kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Arkansas. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Arkansas. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Arkansas.
   ››  Svensk Wikipediasida om Arkansas
   ››  Engelsk Wikipediasida om Arkansas

Arkansas i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Arkansas ligger.