Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Arizona


Det är lunchtid i Arizona, söndagen den 5 juli 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Arizona

Den tidszon som Arizona ligger i är Mountain Standard Time (UTC-7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Arizona i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Arizona

Här kan du se vad klockan är i Arizona i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Arizona.

Allmän fakta om Arizona

Arizona ligger i landet USA. Det bor ungefär 6 400 000 invånare i Arizona, och till ytan är Arizona ca. 295 254 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Soluppgång och solnedgång i Arizona

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Arizona både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Arizona.

Soluppgång idag
söndagen den 05 juli 2020
kl. 06:19:06
Zenit idag
söndagen den 05 juli 2020
kl. 13:29:11
Solnedgång idag
söndagen den 05 juli 2020
kl. 20:39:17
Soluppgång imorgon
måndagen den 06 juli 2020
kl. 06:19:37
Zenit imorgon
måndagen den 06 juli 2020
kl. 13:29:21
Solnedgång imorgon
måndagen den 06 juli 2020
kl. 20:39:05

Flaggan i USA och Arizona

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Arizona. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Arizona

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Arizona finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Arizona står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om Arizona hade vi en hel del mer fakta och information om Arizona, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål Arizona.

Eluttag och reseadapter i USA

Innan man ger sig ut på en resa till USA kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i USA är Typ A, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i USA.

Länkar för att läsa mer om Arizona

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Arizona?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Arizona?

Arizona på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Arizona kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Arizona. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Arizona. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Arizona.
   ››  Svensk Wikipediasida om Arizona
   ››  Engelsk Wikipediasida om Arizona

Arizona i USA på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Arizona ligger.