Vad är klockan i Anchorage


Det är mitt i natten i Anchorage, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Anchorage

Den tidszon som Anchorage ligger i är AKST (UTC-9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Anchorage i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Anchorage

Här kan du se vad klockan är i Anchorage i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Anchorage.

Allmän fakta om Anchorage

Anchorage ligger i delstaten Alaska i landet USA. Det bor ungefär 295 000 invånare i Anchorage, och till ytan är Anchorage ca. 5 079 km2 (kvadratkilometer) stort. Anchorage grundades 1914. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Anchorage

För att ringa till Anchorage från ett annat land slår du först landskoden för USA som är +1, följt av riktnumret till Anchorage som är 907, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Anchorage.

Flaggan i USA och Anchorage

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Anchorage. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Anchorage

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Anchorage finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Anchorage står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD).

Länkar för att läsa mer om Anchorage

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Anchorage?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Anchorage?

Anchorage på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Anchorage kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Anchorage. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Anchorage. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Anchorage.
   ››  Svensk Wikipediasida om Anchorage
   ››  Engelsk Wikipediasida om Anchorage

Karta över Anchorage i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Anchorage ligger.