Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Alaska


Det är eftermiddag i Alaska, måndagen den 27 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Alaska

Den tidszon som Alaska ligger i är Alaska Standard Time (UTC-9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Alaska i USA är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Alaska

Här kan du se vad klockan är i Alaska i USA just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Alaska.

Allmän fakta om Alaska

Alaska ligger i landet USA. Det bor ungefär 750 000 invånare i Alaska, och till ytan är Alaska ca. 1 717 854 km2 (kvadratkilometer) stort. I USA är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i USA är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i USA är .us. Den 4 juli firar USA sin årliga nationaldag.

Flaggan i USA och Alaska

Här intill kan ni se vilken flagga landet USA har, och därmed även Alaska. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇸

Inför resan till Alaska

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Alaska finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Alaska står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns amerikansk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och amerikansk dollar (USD). Tidigare här på vår sida om Alaska hade vi en hel del mer fakta och information om Alaska, all denna text har vi numer flyttat till vår andra sajt Resmål.com och ni hittar den enkelt här: Resmål Alaska.

Länkar för att läsa mer om Alaska

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Alaska?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Alaska?

Alaska på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Alaska kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Alaska. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Alaska. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Alaska.
   ››  Svensk Wikipediasida om Alaska
   ››  Engelsk Wikipediasida om Alaska

Karta över Alaska i USA

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i USA som Alaska ligger.