Vad är klockan i Ukraina


Det är morgon i Ukraina, lördagen den 18 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Ukraina

Den tidszon som Ukraina ligger i är EET (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Ukraina är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Ukraina

Här kan du se vad klockan är i Ukraina just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Ukraina.

Allmän fakta om Ukraina

I landet Ukraina bor det ungefär 42 000 000 invånare på en yta av ca. 603 628 km2, huvudstaden i Ukraina heter Kiev. Landskoden för att ringa till någon i Ukraina från ett annat land är +380. I Ukraina är det officiella språket ukrainska, och den officiella valutan i Ukraina är hryvnia (UAH). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Ukraina är .ua. Den 24 augusti firar Ukraina sin årliga nationaldag.

Flaggan i Ukraina

Här intill kan ni se vilken flagga landet Ukraina har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇺🇦

Länkar för att läsa mer om Ukraina

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Ukraina?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Ukraine?

Ukraina på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Ukraina kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Ukraina. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Ukraina. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Ukraina.
   ››  Svensk Wikipediasida om Ukraina
   ››  Engelsk Wikipediasida om Ukraina

Karta över Ukraina

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Ukraina ligger.