Vad är klockan i München


Det är lunchtid i München, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i München

Den tidszon som München ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och München i Tyskland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i München

Här kan du se vad klockan är i München i Tyskland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i München.

Allmän fakta om München

München ligger i delstaten Bayern i landet Tyskland. Det bor ungefär 1 500 000 invånare i München, och till ytan är München ca. 310 km2 (kvadratkilometer) stort. München grundades år 1158. I Tyskland är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Tyskland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tyskland är .de. Den 3 oktober firar Tyskland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i München

För att ringa till München från ett annat land slår du först landskoden för Tyskland som är +49, följt av riktnumret till München som är 089, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i München.

Flaggan i Tyskland och München

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tyskland har, och därmed även München. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇪

Inför resan till München

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till München finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i München står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Reseguide till München

Om du letar efter en riktigt bra turist- och reseguide till München, så kan vi verkligen rekommendera sajten Tyskland.nu som har en riktigt bra reseguide över saker att göra i München. Den innehåller allt från tips om sevärdheter, upplevelser och aktiviteter till historik och ren fakta om München, ja faktiskt innehåller den det mesta du kan tänkas behöva veta om München.

Länkar för att läsa mer om München

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i München?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i München?

München på Wikipedia

Om du vill läsa mer om München kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om München. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om München. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om München.
   ››  Svensk Wikipediasida om München
   ››  Engelsk Wikipediasida om München

Karta över München i Tyskland

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Tyskland som München ligger.