Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Dortmund


Det är eftermiddag i Dortmund, söndagen den 28 november 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Dortmund

Den tidszon som Dortmund ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Dortmund i Tyskland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Dortmund

Här kan du se vad klockan är i Dortmund i Tyskland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Dortmund.

Allmän fakta om Dortmund

Dortmund ligger i landet Tyskland. Det bor ungefär 11 300 000 invånare i Dortmund, och till ytan är Dortmund ca. 7 268 km2 (kvadratkilometer) stort. Dortmund grundades år 882. I Tyskland är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Tyskland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tyskland är .de. Den 3 oktober firar Tyskland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Dortmund

För att ringa till Dortmund från ett annat land slår du först landskoden för Tyskland som är +49, följt av riktnumret till Dortmund som är 0231 el. 02304, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Dortmund.

Soluppgång och solnedgång i Dortmund

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Dortmund både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Dortmund.

Soluppgång idag
söndagen den 28 november 2021
kl. 08:09:35
Zenit idag
söndagen den 28 november 2021
kl. 12:18:16
Solnedgång idag
söndagen den 28 november 2021
kl. 16:26:57
Soluppgång imorgon
måndagen den 29 november 2021
kl. 08:11:02
Zenit imorgon
måndagen den 29 november 2021
kl. 12:18:37
Solnedgång imorgon
måndagen den 29 november 2021
kl. 16:26:12

Flaggan i Tyskland och Dortmund

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tyskland har, och därmed även Dortmund. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇪

Inför resan till Dortmund

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Dortmund finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Dortmund står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Reseguide till Dortmund

Om du letar efter en riktigt bra turist- och reseguide till Dortmund, så kan vi verkligen rekommendera sajten Tyskland.nu som har en riktigt bra reseguide över saker att göra i Hamburg. Den innehåller allt från tips om sevärdheter, upplevelser och aktiviteter till historik och ren fakta om Dortmund, ja faktiskt innehåller den det mesta du kan tänkas behöva veta om Dortmund.

Eluttag och reseadapter i Dortmund i Tyskland

Innan man ger sig ut på en resa till Dortmund i Tyskland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Tyskland, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Dortmund. Eller faktiskt hela Tyskland för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Tyskland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Tyskland.

Länkar för att läsa mer om Dortmund

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Dortmund?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Dortmund?

Dortmund på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Dortmund kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Dortmund. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Dortmund. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Dortmund.
   ››  Svensk Wikipediasida om Dortmund
   ››  Engelsk Wikipediasida om Dortmund

Dortmund i Tyskland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Tyskland som Dortmund ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.