Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Berlin


Det är lunchtid i Berlin, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Berlin

Den tidszon som Berlin ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Berlin i Tyskland är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Berlin

Här kan du se vad klockan är i Berlin i Tyskland just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Berlin.

Allmän fakta om Berlin

Berlin ligger i landet Tyskland, och är faktiskt även huvudstad i Tyskland. Det bor ungefär 3 670 000 invånare i Berlin, och till ytan är Berlin ca. 892 km2 (kvadratkilometer) stort. I Tyskland är det officiella språket tyska, och den officiella valutan i Tyskland är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tyskland är .de. Faktiskt har även staden Berlin en helt egen toppdomän, som är .berlin. Den 3 oktober firar Tyskland sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Berlin

För att ringa till Berlin från ett annat land slår du först landskoden för Tyskland som är +49, följt av riktnumret till Berlin som är 030, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Berlin.

Soluppgång och solnedgång i Berlin

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Berlin både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Berlin.

Soluppgång idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 05:42:26
Zenit idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 13:11:36
Solnedgång idag
torsdagen den 11 augusti 2022
kl. 20:40:46
Soluppgång imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 05:44:05
Zenit imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 13:11:26
Solnedgång imorgon
fredagen den 12 augusti 2022
kl. 20:38:47

Flaggan i Tyskland och Berlin

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tyskland har, och därmed även Berlin. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇩🇪

Inför resan till Berlin

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Berlin finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Berlin står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Reseguide till Berlin

Om du letar efter en riktigt bra turist- och reseguide till Berlin, så kan vi verkligen rekommendera sajten Tyskland.nu som har en riktigt bra reseguide över saker att göra i Berlin. Den innehåller allt från tips om sevärdheter, upplevelser och aktiviteter till historik och ren fakta om Berlin, ja faktiskt innehåller den det mesta du kan tänkas behöva veta om Berlin.

Eluttag och reseadapter i Berlin i Tyskland

Innan man ger sig ut på en resa till Berlin i Tyskland kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Tyskland, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Berlin. Eller faktiskt hela Tyskland för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Tyskland är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Tyskland.

Länkar för att läsa mer om Berlin

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Berlin?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Berlin?

Berlin på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Berlin kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Berlin. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Berlin. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Berlin.
   ››  Svensk Wikipediasida om Berlin
   ››  Engelsk Wikipediasida om Berlin

Berlin i Tyskland på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Tyskland som Berlin ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.