Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Turks- och Caicosöarna


Det är förmiddag i Turks- och Caicosöarna, söndagen den 25 juli 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Turks- och Caicosöarna

Den tidszon som Turks- och Caicosöarna ligger i är Eastern Standard Time (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Turks- och Caicosöarna är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Turks- och Caicosöarna

Här kan du se vad klockan är i Turks- och Caicosöarna just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Turks- och Caicosöarna.

Allmän fakta om Turks- och Caicosöarna

I landet Turks- och Caicosöarna bor det ungefär 35 000 invånare på en yta av ca. 616,3 km2. Landskoden för att ringa till någon i Turks- och Caicosöarna från ett annat land är +1-649. I Turks- och Caicosöarna är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Turks- och Caicosöarna är amerikansk dollar (USD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Turks- och Caicosöarna är .tc. Den 30 augusti firar Turks- och Caicosöarna sin årliga nationaldag.

Flaggan i Turks- och Caicosöarna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Turks- och Caicosöarna har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇨

Inför resan till Turks- och Caicosöarna

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Turks- och Caicosöarna finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan amerikansk dollar (USD) som används i Turks- och Caicosöarna står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta amerikansk dollar valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och amerikansk dollar.

Eluttag och reseadapter i Turks- och Caicosöarna

Innan man ger sig ut på en resa till Turks- och Caicosöarna kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Turks- och Caicosöarna är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Turks- och Caicosöarna. Läs mer här om reseadapter Turks- och Caicosöarna.

Länkar för att läsa mer om Turks- och Caicosöarna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Turks- og Caicosøyane?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Turks- og Caicosøerne?

Turks- och Caicosöarna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Turks- och Caicosöarna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Turks- och Caicosöarna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Turks- och Caicosöarna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Turks- och Caicosöarna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Turks- och Caicosöarna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Turks- och Caicosöarna

Turks- och Caicosöarna på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Turks- och Caicosöarna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.