Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Side


Det är mitt i natten i Side, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Side

Den tidszon som Side ligger i är Further-eastern European Time (UTC+3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Side i Turkiet är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Side

Här kan du se vad klockan är i Side i Turkiet just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Side.

Allmän fakta om Side

Side ligger i landet Turkiet. Det bor ungefär 12 000 invånare i Side. I Turkiet är det officiella språket turkiska, och den officiella valutan i Turkiet är turkisk lira (TL). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Turkiet är .tr. Den 29 oktober firar Turkiet sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Side

För att ringa till Side från ett annat land slår du först landskoden för Turkiet som är +90, följt av riktnumret till Side som är 242, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Side.

Soluppgång och solnedgång i Side

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Side både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Side.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 06:09:50
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 12:59:19
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 19:48:48
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 06:10:39
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 12:59:08
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 19:47:36

Flaggan i Turkiet och Side

Här intill kan ni se vilken flagga landet Turkiet har, och därmed även Side. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇷

Eluttag och reseadapter i Turkiet

Innan man ger sig ut på en resa till Turkiet kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Turkiet är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Turkiet.

Länkar för att läsa mer om Side

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Side?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Side?

Side på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Side kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Side. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Side. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Side.
   ››  Svensk Wikipediasida om Side
   ››  Engelsk Wikipediasida om Side

Side i Turkiet på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Turkiet som Side ligger.