Vad är klockan i Tunisien


Det är lunchtid i Tunisien, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Tunisien

Den tidszon som Tunisien ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tunisien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Tunisien

Här kan du se vad klockan är i Tunisien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Tunisien.

Allmän fakta om Tunisien

I landet Tunisien bor det ungefär 11 500 000 invånare på en yta av ca. 163 610 km2, huvudstaden i Tunisien heter Tunis. Landskoden för att ringa till någon i Tunisien från ett annat land är +216. I Tunisien är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Tunisien är tunisisk dinar (TND). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tunisien är .tn. Den 20 mars firar Tunisien sin årliga nationaldag.

Klockan, tidsskillnad och datum i Tunisiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Tunisien.

Flaggan i Tunisien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tunisien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇳

Länkar för att läsa mer om Tunisien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Tunisia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tunesien?

Tunisien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tunisien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tunisien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tunisien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tunisien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tunisien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tunisien

Karta över Tunisien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Tunisien ligger.