Vad är klockan i Toronto


Det är kväll i Toronto, tisdagen den 17 september 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Toronto

Den tidszon som Toronto ligger i är EST (UTC-5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Toronto i Kanada är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Toronto

Här kan du se vad klockan är i Toronto i Kanada just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Toronto.

Allmän fakta om Toronto

Toronto ligger i provinsen Ontario i landet Kanada. Det bor ungefär 2 510 000 invånare i Toronto, och till ytan är Toronto ca. 630 km2 (kvadratkilometer) stort. Toronto grundades 27 augusti 1793. I Kanada är det officiella språket engelska och franska, och den officiella valutan i Kanada är kanadensisk dollar (CAD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Kanada är .ca. Den 1 juli firar Kanada sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Toronto

För att ringa till Toronto från ett annat land slår du först landskoden för Kanada som är +1, följt av riktnumret till Toronto som är 416, 647 och 437, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Toronto.

Flaggan i Kanada och Toronto

Här intill kan ni se vilken flagga landet Kanada har, och därmed även Toronto. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇦

Inför resan till Toronto

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Toronto finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan kanadensisk dollar (CAD) som används i Toronto står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns kanadensisk dollar valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och kanadensisk dollar (CAD).

Länkar för att läsa mer om Toronto

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Toronto?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Toronto?

Toronto på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Toronto kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Toronto. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Toronto. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Toronto.
   ››  Svensk Wikipediasida om Toronto
   ››  Engelsk Wikipediasida om Toronto

Karta över Toronto i Kanada

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Kanada som Toronto ligger.