Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Prag


Det är mitt i natten i Prag, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Prag

Den tidszon som Prag ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Prag i Tjeckien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Prag

Här kan du se vad klockan är i Prag i Tjeckien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Prag.

Allmän fakta om Prag

Prag ligger i landet Tjeckien, och är faktiskt även huvudstad i Tjeckien. Det bor ungefär 1 280 000 invånare i Prag, och till ytan är Prag ca. 496 km2 (kvadratkilometer) stort. I Tjeckien är det officiella språket tjeckiska, och den officiella valutan i Tjeckien är tjeckisk krona (CZK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tjeckien är .cz. Den 28 oktober firar Tjeckien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Prag

För att ringa till Prag från ett annat land slår du först landskoden för Tjeckien som är +420, följt av riktnumret till Prag som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Prag.

Soluppgång och solnedgång i Prag

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Prag både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Prag.

Soluppgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 05:48:43
Zenit idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 13:07:08
Solnedgång idag
onsdagen den 12 augusti 2020
kl. 20:25:34
Soluppgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 05:50:12
Zenit imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 13:06:57
Solnedgång imorgon
torsdagen den 13 augusti 2020
kl. 20:23:43

Flaggan i Tjeckien och Prag

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tjeckien har, och därmed även Prag. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇿

Inför resan till Prag

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Prag finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan tjeckisk krona (CZK) som används i Prag står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns tjeckisk krona valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och tjeckisk krona (CZK).

Eluttag och reseadapter i Tjeckien

Innan man ger sig ut på en resa till Tjeckien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Tjeckien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Tjeckien.

Länkar för att läsa mer om Prag

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Praha?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Prag?

Prag på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Prag kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Prag. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Prag. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Prag.
   ››  Svensk Wikipediasida om Prag
   ››  Engelsk Wikipediasida om Prag

Prag i Tjeckien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Tjeckien som Prag ligger.