Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Tjeckien


Det är kväll i Tjeckien, tisdagen den 15 juni 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Tjeckien

Den tidszon som Tjeckien ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tjeckien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Tjeckien

Här kan du se vad klockan är i Tjeckien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Tjeckien.

Allmän fakta om Tjeckien

I landet Tjeckien bor det ungefär 10 700 000 invånare på en yta av ca. 78 866 km2, huvudstaden i Tjeckien heter Prag. Landskoden för att ringa till någon i Tjeckien från ett annat land är +420. I Tjeckien är det officiella språket tjeckiska, och den officiella valutan i Tjeckien är tjeckisk krona (CZK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tjeckien är .cz. Den 28 oktober firar Tjeckien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Tjeckiens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Tjeckien.

Flaggan i Tjeckien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tjeckien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇨🇿

Inför resan till Tjeckien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Tjeckien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan tjeckisk krona (CZK) som används i Tjeckien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta tjeckisk krona valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och tjeckisk krona.

Eluttag och reseadapter i Tjeckien

Innan man ger sig ut på en resa till Tjeckien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Tjeckien är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Tjeckien.

Länkar för att läsa mer om Tjeckien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Tsjekkia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tjekkiet?

Tjeckien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tjeckien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tjeckien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tjeckien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tjeckien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tjeckien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tjeckien

Tjeckien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Tjeckien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.