Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Phuket


Det är mitt i natten i Phuket, lördagen den 8 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Phuket

Den tidszon som Phuket ligger i är Indochina Time (UTC+7), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Phuket i Thailand är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Phuket

Här kan du se vad klockan är i Phuket i Thailand just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Phuket.

Allmän fakta om Phuket

Phuket ligger i Södra Regionen i landet Thailand. Det bor ungefär 390 000 invånare i Phuket, och till ytan är Phuket ca. 576 km2 (kvadratkilometer) stort. I Thailand är det officiella språket thailändska, och den officiella valutan i Thailand är baht (THB). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Thailand är .th. Den 28 juli firar Thailand sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Phuket

För att ringa till Phuket från ett annat land slår du först landskoden för Thailand som är +66, följt av riktnumret till Phuket som är 076, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Phuket.

Soluppgång och solnedgång i Phuket

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Phuket både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Phuket.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 06:19:30
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 12:32:21
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 18:45:12
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 06:19:33
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 12:32:13
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 18:44:53

Flaggan i Thailand och Phuket

Här intill kan ni se vilken flagga landet Thailand har, och därmed även Phuket. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇭

Inför resan till Phuket

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Phuket finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan thailändsk baht (THB) som används i Phuket står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns thailändsk baht valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och thailändsk baht (THB).

Eluttag och reseadapter i Thailand

Innan man ger sig ut på en resa till Thailand kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Thailand är Typ O, Typ F, Typ C, Typ B, Typ A, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Thailand.

Länkar för att läsa mer om Phuket

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Phuket?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Phuket?

Phuket på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Phuket kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Phuket. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Phuket. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Phuket.
   ››  Svensk Wikipediasida om Phuket
   ››  Engelsk Wikipediasida om Phuket

Phuket i Thailand på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Thailand som Phuket ligger.