Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Tchad


Det är morgon i Tchad, söndagen den 17 oktober 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Tchad

Den tidszon som Tchad ligger i är West Africa Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tchad är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Tchad

Här kan du se vad klockan är i Tchad just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Tchad.

Allmän fakta om Tchad

I landet Tchad bor det ungefär 14 000 000 invånare på en yta av ca. 1 284 000 km2. Landskoden för att ringa till någon i Tchad från ett annat land är +235. I Tchad är det officiella språket arabiska, franska, och den officiella valutan i Tchad är CFA-franc (XAF). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tchad är .td. Den 11 augusti firar Tchad sin årliga nationaldag.

Flaggan i Tchad

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tchad har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇩

Eluttag och reseadapter i Tchad

Innan man ger sig ut på en resa till Tchad kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Tchad är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Tchad.

Länkar för att läsa mer om Tchad

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Tsjad?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tchad?

Tchad på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tchad kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tchad. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tchad. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tchad.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tchad
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tchad

Tchad på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Tchad ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.