Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Taipei


Det är kväll i Taipei, onsdagen den 27 maj 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Taipei

Den tidszon som Taipei ligger i är National Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Taipei i Taiwan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Taipei

Här kan du se vad klockan är i Taipei i Taiwan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Taipei.

Allmän fakta om Taipei

Taipei ligger i landet Taiwan, och är faktiskt även huvudstad i Taiwan. Det bor ungefär 2 620 000 invånare i Taipei, och till ytan är Taipei ca. 271 km2 (kvadratkilometer) stort. Taipei grundades år 1709. I Taiwan är det officiella språket mandarin, och den officiella valutan i Taiwan är ny taiwanesisk dollar (TWD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Taiwan är .tw. Den 10 oktober firar Taiwan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Taipei

För att ringa till Taipei från ett annat land slår du först landskoden för Taiwan som är +886, följt av riktnumret till Taipei som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Taipei.

Soluppgång och solnedgång i Taipei

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Taipei både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Taipei.

Soluppgång idag
onsdagen den 27 maj 2020
kl. 05:04:37
Zenit idag
onsdagen den 27 maj 2020
kl. 11:50:58
Solnedgång idag
onsdagen den 27 maj 2020
kl. 18:37:18
Soluppgång imorgon
torsdagen den 28 maj 2020
kl. 05:04:24
Zenit imorgon
torsdagen den 28 maj 2020
kl. 11:51:05
Solnedgång imorgon
torsdagen den 28 maj 2020
kl. 18:37:47

Flaggan i Taiwan och Taipei

Här intill kan ni se vilken flagga landet Taiwan har, och därmed även Taipei. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇼

Eluttag och reseadapter i Taiwan

Innan man ger sig ut på en resa till Taiwan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Taiwan är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Taiwan.

Länkar för att läsa mer om Taipei

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Taipei?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Taipei?

Taipei på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Taipei kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Taipei. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Taipei. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Taipei.
   ››  Svensk Wikipediasida om Taipei
   ››  Engelsk Wikipediasida om Taipei

Taipei i Taiwan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Taiwan som Taipei ligger.