Vad är klockan i Taipei


Det är kväll i Taipei, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Taipei

Den tidszon som Taipei ligger i är National Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Taipei i Taiwan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Taipei

Här kan du se vad klockan är i Taipei i Taiwan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Taipei.

Allmän fakta om Taipei

Taipei ligger i landet Taiwan, och är faktiskt även huvudstad i Taiwan. Det bor ungefär 2 620 000 invånare i Taipei, och till ytan är Taipei ca. 271 km2 (kvadratkilometer) stort. Taipei grundades år 1709. I Taiwan är det officiella språket mandarin, och den officiella valutan i Taiwan är ny taiwanesisk dollar (TWD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Taiwan är .tw. Den 10 oktober firar Taiwan sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Taipei

För att ringa till Taipei från ett annat land slår du först landskoden för Taiwan som är +886, följt av riktnumret till Taipei som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Taipei.

Flaggan i Taiwan och Taipei

Här intill kan ni se vilken flagga landet Taiwan har, och därmed även Taipei. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇼

Länkar för att läsa mer om Taipei

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Taipei?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Taipei?

Taipei på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Taipei kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Taipei. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Taipei. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Taipei.
   ››  Svensk Wikipediasida om Taipei
   ››  Engelsk Wikipediasida om Taipei

Karta över Taipei i Taiwan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Taiwan som Taipei ligger.