Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Taiwan


Det är kväll i Taiwan, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Taiwan

Den tidszon som Taiwan ligger i är National Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Taiwan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Taiwan

Här kan du se vad klockan är i Taiwan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Taiwan.

Allmän fakta om Taiwan

I landet Taiwan bor det ungefär 24 000 000 invånare på en yta av ca. 35 980 km2, huvudstaden i Taiwan heter Taipei. Landskoden för att ringa till någon i Taiwan från ett annat land är +886. I Taiwan är det officiella språket mandarin, och den officiella valutan i Taiwan är ny taiwanesisk dollar (TWD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Taiwan är .tw. Den 10 oktober firar Taiwan sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Taiwans städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Taiwan.

Flaggan i Taiwan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Taiwan har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇼

Eluttag och reseadapter i Taiwan

Innan man ger sig ut på en resa till Taiwan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Taiwan är Typ A, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Taiwan. Läs mer här om reseadapter Taiwan.

Länkar för att läsa mer om Taiwan

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Republikken Kina (Taiwan)?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Taiwan?

Taiwan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Taiwan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Taiwan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Taiwan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Taiwan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Taiwan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Taiwan

Taiwan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Taiwan ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.