Vad är klockan i Taiwan


Det är mitt i natten i Taiwan, tisdagen den 22 oktober 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Taiwan

Den tidszon som Taiwan ligger i är National Standard Time (UTC+8), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Taiwan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Taiwan

Här kan du se vad klockan är i Taiwan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Taiwan.

Allmän fakta om Taiwan

I landet Taiwan bor det ungefär 24 000 000 invånare på en yta av ca. 35 980 km2, huvudstaden i Taiwan heter Taipei. Landskoden för att ringa till någon i Taiwan från ett annat land är +886. I Taiwan är det officiella språket mandarin, och den officiella valutan i Taiwan är ny taiwanesisk dollar (TWD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Taiwan är .tw. Den 10 oktober firar Taiwan sin årliga nationaldag.

Flaggan i Taiwan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Taiwan har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇼

Länkar för att läsa mer om Taiwan

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Republikken Kina (Taiwan)?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Taiwan?

Taiwan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Taiwan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Taiwan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Taiwan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Taiwan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Taiwan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Taiwan

Karta över Taiwan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Taiwan ligger.