Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Tadzjikistan


Det är eftermiddag i Tadzjikistan, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Tadzjikistan

Den tidszon som Tadzjikistan ligger i är Tajikistan Standard Time (UTC+5), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Tadzjikistan är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Tadzjikistan

Här kan du se vad klockan är i Tadzjikistan just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Tadzjikistan.

Allmän fakta om Tadzjikistan

I landet Tadzjikistan bor det ungefär 9 300 000 invånare på en yta av ca. 143 100 km2. Landskoden för att ringa till någon i Tadzjikistan från ett annat land är +992. I Tadzjikistan är det officiella språket tadzjikiska (persiska), och den officiella valutan i Tadzjikistan är somoni (TJS). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Tadzjikistan är .tj. Den 9 september firar Tadzjikistan sin årliga nationaldag.

Flaggan i Tadzjikistan

Här intill kan ni se vilken flagga landet Tadzjikistan har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇹🇯

Eluttag och reseadapter i Tadzjikistan

Innan man ger sig ut på en resa till Tadzjikistan kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Tadzjikistan är Typ C, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Tadzjikistan. Läs mer här om reseadapter Tadzjikistan.

Länkar för att läsa mer om Tadzjikistan

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Tadsjikistan?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Tadsjikistan?

Tadzjikistan på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Tadzjikistan kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Tadzjikistan. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Tadzjikistan. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Tadzjikistan.
   ››  Svensk Wikipediasida om Tadzjikistan
   ››  Engelsk Wikipediasida om Tadzjikistan

Tadzjikistan på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Tadzjikistan ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.