Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Syrien


Det är eftermiddag i Syrien, lördagen den 6 mars 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Syrien

Den tidszon som Syrien ligger i är Eastern European Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Syrien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Syrien

Här kan du se vad klockan är i Syrien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Syrien.

Allmän fakta om Syrien

I landet Syrien bor det ungefär 17 000 000 invånare på en yta av ca. 185 180 km2, huvudstaden i Syrien heter Damaskus. Landskoden för att ringa till någon i Syrien från ett annat land är +963. I Syrien är det officiella språket arabiska, och den officiella valutan i Syrien är syriskt pund (SYP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Syrien är .sy. Den 17 april firar Syrien sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Syriens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Syrien.

Flaggan i Syrien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Syrien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇾

Eluttag och reseadapter i Syrien

Innan man ger sig ut på en resa till Syrien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Syrien är Typ L, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Syrien. Läs mer här om reseadapter Syrien.

Länkar för att läsa mer om Syrien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Syria?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Syrien?

Syrien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Syrien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Syrien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Syrien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Syrien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Syrien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Syrien

Syrien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Syrien ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.