Vad är klockan i Sydney (Australien) just nu?


Det är kväll i Sydney, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Sydney

Här ovanför kan du se vad klockan är i Sydney i Australien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Sydney.

Allmän fakta om Sydney

Sydney ligger i landet Australien. Det bor ungefär 5 000 000 invånare i Sydney, och till ytan är Sydney ca. 12 368 km2 (kvadratkilometer) stort. Sydney grundades 26 januari 1788. I Australien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Australien är dollar (AUD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Australien är .au. Den 26 januari firar Australien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sydney

För att ringa till Sydney från ett annat land slår du först landskoden för Australien som är +61, följt av riktnumret till Sydney som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sydney.

Flaggan i Australien och Sydney

Här intill kan ni se vilken flagga landet Australien har, och därmed även Sydney. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇦🇺

Länkar för att läsa mer om Sydney

Reseguide till Sydney

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Sydney. Har du en sajt om Sydney och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Sydney på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sydney kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sydney. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sydney. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sydney.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sydney
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sydney

Karta över Sydney i Australien

Här nedan kan hittar du en karta över Sydney i Australien som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Sydney.