Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Seoul


Det är mitt i natten i Seoul, lördagen den 8 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Seoul

Den tidszon som Seoul ligger i är Korea Standard Time (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Seoul i Sydkorea är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Seoul

Här kan du se vad klockan är i Seoul i Sydkorea just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Seoul.

Allmän fakta om Seoul

Seoul ligger i landet Sydkorea. Det bor ungefär 10 500 000 invånare i Seoul, och till ytan är Seoul ca. 605 km2 (kvadratkilometer) stort. Seoul grundades runt 18 f.Kr.. I Sydkorea är det officiella språket koreanska, och den officiella valutan i Sydkorea är koreansk won (KRW). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sydkorea är .kr. Den 15 augusti firar Sydkorea sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Seoul

För att ringa till Seoul från ett annat land slår du först landskoden för Sydkorea som är +82, följt av riktnumret till Seoul som är 2, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Seoul.

Soluppgång och solnedgång i Seoul

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Seoul både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Seoul.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 05:41:38
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 12:37:48
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 19:33:58
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 05:42:29
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 12:37:40
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 19:32:51

Flaggan i Sydkorea och Seoul

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sydkorea har, och därmed även Seoul. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇷

Inför resan till Seoul

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Seoul finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan sydkoreansk won (KRW) som används i Seoul står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns sydkoreansk won valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och sydkoreansk won (KRW).

Eluttag och reseadapter i Sydkorea

Innan man ger sig ut på en resa till Sydkorea kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Sydkorea är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Sydkorea.

Länkar för att läsa mer om Seoul

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Seoul?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Seoul?

Seoul på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Seoul kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Seoul. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Seoul. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Seoul.
   ››  Svensk Wikipediasida om Seoul
   ››  Engelsk Wikipediasida om Seoul

Seoul i Sydkorea på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Sydkorea som Seoul ligger.