Vad är klockan i Sydkorea


Det är morgon i Sydkorea, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sydkorea

Den tidszon som Sydkorea ligger i är Koreansk normaltid (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sydkorea är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sydkorea

Här kan du se vad klockan är i Sydkorea just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sydkorea.

Allmän fakta om Sydkorea

I landet Sydkorea bor det ungefär 52 000 000 invånare på en yta av ca. 100 363 km2. Landskoden för att ringa till någon i Sydkorea från ett annat land är +82. I Sydkorea är det officiella språket koreanska, och den officiella valutan i Sydkorea är koreansk won (KRW). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sydkorea är .kr. Den 15 augusti firar Sydkorea sin årliga nationaldag.

Flaggan i Sydkorea

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sydkorea har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇷

Inför resan till Sydkorea

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Sydkorea finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan sydkoreansk won (KRW) som används i Sydkorea står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns sydkoreansk won valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och sydkoreansk won (KRW).

Länkar för att läsa mer om Sydkorea

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sør-Korea?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sydkorea?

Sydkorea på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sydkorea kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sydkorea. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sydkorea. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sydkorea.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sydkorea
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sydkorea

Karta över Sydkorea

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Sydkorea ligger.