Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sydkorea


Det är morgon i Sydkorea, onsdagen den 12 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sydkorea

Den tidszon som Sydkorea ligger i är Korea Standard Time (UTC+9), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sydkorea är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sydkorea

Här kan du se vad klockan är i Sydkorea just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sydkorea.

Allmän fakta om Sydkorea

I landet Sydkorea bor det ungefär 52 000 000 invånare på en yta av ca. 100 363 km2. Landskoden för att ringa till någon i Sydkorea från ett annat land är +82. I Sydkorea är det officiella språket koreanska, och den officiella valutan i Sydkorea är koreansk won (KRW). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sydkorea är .kr. Den 15 augusti firar Sydkorea sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Sydkoreas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Sydkorea.

Flaggan i Sydkorea

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sydkorea har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇰🇷

Inför resan till Sydkorea

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Sydkorea finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan sydkoreansk won (KRW) som används i Sydkorea står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns sydkoreansk won valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och sydkoreansk won (KRW).

Eluttag och reseadapter i Sydkorea

Innan man ger sig ut på en resa till Sydkorea kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Sydkorea är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Sydkorea.

Länkar för att läsa mer om Sydkorea

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sør-Korea?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sydkorea?

Sydkorea på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sydkorea kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sydkorea. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sydkorea. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sydkorea.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sydkorea
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sydkorea

Sydkorea på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Sydkorea ligger.