Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Johannesburg


Det är mitt i natten i Johannesburg, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Johannesburg

Den tidszon som Johannesburg ligger i är South African Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Johannesburg i Sydafrika är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Johannesburg

Här kan du se vad klockan är i Johannesburg i Sydafrika just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Johannesburg.

Allmän fakta om Johannesburg

Johannesburg ligger i provinsen Gauteng i landet Sydafrika. Det bor ungefär 1 000 000 invånare i Johannesburg, och till ytan är Johannesburg ca. 334 km2 (kvadratkilometer) stort. Johannesburg grundades 1886. I Sydafrika är det officiella språket afrikaans, engelska, ndebele, nordsotho, sydsotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu, och den officiella valutan i Sydafrika är rand (ZAR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sydafrika är .za. Den 27 april firar Sydafrika sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Johannesburg

För att ringa till Johannesburg från ett annat land slår du först landskoden för Sydafrika som är +27, följt av riktnumret till Johannesburg som är 011, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Johannesburg.

Flaggan i Sydafrika och Johannesburg

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sydafrika har, och därmed även Johannesburg. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇿🇦

Länkar för att läsa mer om Johannesburg

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Johannesburg?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Johannesburg?

Johannesburg på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Johannesburg kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Johannesburg. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Johannesburg. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Johannesburg.
   ››  Svensk Wikipediasida om Johannesburg
   ››  Engelsk Wikipediasida om Johannesburg

Karta över Johannesburg i Sydafrika

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Sydafrika som Johannesburg ligger.