Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sydafrika


Det är eftermiddag i Sydafrika, söndagen den 20 september 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sydafrika

Den tidszon som Sydafrika ligger i är South African Standard Time (UTC+2), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sydafrika är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sydafrika

Här kan du se vad klockan är i Sydafrika just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sydafrika.

Allmän fakta om Sydafrika

I landet Sydafrika bor det ungefär 58 000 000 invånare på en yta av ca. 1 221 037 km2. Landskoden för att ringa till någon i Sydafrika från ett annat land är +27. I Sydafrika är det officiella språket afrikaans, engelska, ndebele, nordsotho, sydsotho, swazi, tsonga, tswana, venda, xhosa och zulu, och den officiella valutan i Sydafrika är rand (ZAR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sydafrika är .za. Den 27 april firar Sydafrika sin årliga nationaldag.

Klocka, tidsskillnad och datum i Sydafrikas städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Sydafrika.

Flaggan i Sydafrika

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sydafrika har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇿🇦

Eluttag och reseadapter i Sydafrika

Innan man ger sig ut på en resa till Sydafrika kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Sydafrika är Typ M, och elnätet har spänningen 230 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Sydafrika. Läs mer här om reseadapter Sydafrika.

Länkar för att läsa mer om Sydafrika

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sør-Afrika?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sydafrika?

Sydafrika på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sydafrika kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sydafrika. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sydafrika. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sydafrika.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sydafrika
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sydafrika

Sydafrika på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Sydafrika ligger.