Vad är klockan i Göteborg


Det är lunchtid i Göteborg, lördagen den 25 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Göteborg

Den tidszon som Göteborg ligger i är CET (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Göteborg i Sverige är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Göteborg

Här kan du se vad klockan är i Göteborg i Sverige just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Göteborg.

Allmän fakta om Göteborg

Göteborg ligger i landet Sverige. Det bor ungefär 600 000 invånare i Göteborg, och till ytan är Göteborg ca. 448 km2 (kvadratkilometer) stort. Göteborg grundades år 1621. I Sverige är det officiella språket svenska, och den officiella valutan i Sverige är svensk krona (SEK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sverige är .se. Den 6 juni firar Sverige sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Göteborg

För att ringa till Göteborg från ett annat land slår du först landskoden för Sverige som är +46, följt av riktnumret till Göteborg som är 031, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Göteborg.

Flaggan i Sverige och Göteborg

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sverige har, och därmed även Göteborg. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇪

Länkar för att läsa mer om Göteborg

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Göteborg?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Gøteborg?

Göteborg på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Göteborg kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Göteborg. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Göteborg. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Göteborg.
   ››  Svensk Wikipediasida om Göteborg
   ››  Engelsk Wikipediasida om Göteborg

Karta över Göteborg i Sverige

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Sverige som Göteborg ligger.