Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Surinam


Det är morgon i Surinam, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Surinam

Den tidszon som Surinam ligger i är Suriname Time (UTC-3), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Surinam är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Surinam

Här kan du se vad klockan är i Surinam just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Surinam.

Allmän fakta om Surinam

I landet Surinam bor det ungefär 600 000 invånare på en yta av ca. 163 821 km2. Landskoden för att ringa till någon i Surinam från ett annat land är +597. I Surinam är det officiella språket nederländska, och den officiella valutan i Surinam är surinamesisk dollar (SRD). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Surinam är .sr. Den 25 november firar Surinam sin årliga nationaldag.

Flaggan i Surinam

Här intill kan ni se vilken flagga landet Surinam har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇷

Eluttag och reseadapter i Surinam

Innan man ger sig ut på en resa till Surinam kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Surinam är Typ A, Typ F, Typ C, Typ B, och elnätet har spänningen 100-125 V och frekvensen 50/60 Hz. Detta innebär att du kanske behöver en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Surinam. Läs mer här om reseadapter Surinam.

Länkar för att läsa mer om Surinam

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Surinam?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Surinam?

Surinam på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Surinam kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Surinam. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Surinam. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Surinam.
   ››  Svensk Wikipediasida om Surinam
   ››  Engelsk Wikipediasida om Surinam

Surinam på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Surinam ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.