Vad är klockan i Storbritannien


Det är mitt i natten i Storbritannien, tisdagen den 21 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Storbritannien

Den tidszon som Storbritannien ligger i är GMT (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Storbritannien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Storbritannien

Här kan du se vad klockan är i Storbritannien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Storbritannien.

Allmän fakta om Storbritannien

I landet Storbritannien bor det ungefär 68 000 000 invånare på en yta av ca. 242 495 km2, huvudstaden i Storbritannien heter London. Landskoden för att ringa till någon i Storbritannien från ett annat land är +44. I Storbritannien är det officiella språket engelska, och den officiella valutan i Storbritannien är brittiskt pund (GBP). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Storbritannien är .uk.

Klockan, tidsskillnad och datum i Storbritanniens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Storbritannien.

Flaggan i Storbritannien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Storbritannien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇬🇧

Inför resan till Storbritannien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Storbritannien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan brittisk pund (GBP) som används i Storbritannien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Hurmycket.se finns brittisk pund valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och brittisk pund (GBP).

Länkar för att läsa mer om Storbritannien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Storbritannia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Storbritannien?

Storbritannien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Storbritannien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Storbritannien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Storbritannien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Storbritannien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Storbritannien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Storbritannien

Karta över Storbritannien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Storbritannien ligger.