Vad är klockan?/Stockholm

Vad är klockan i Stockholm (Sverige) just nu?


Det är förmiddag i Stockholm, fredagen den 18 januari 2019

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Här hittar du aktuell tid i Stockholm

Här ovanför kan du se vad klockan är i Stockholm i Sverige just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är! All information i rutan uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är just i detta ögonblick i Stockholm.

Allmän fakta om Stockholm

Stockholm ligger i landskapen Södermanland och Uppland i landet Sverige, och är faktiskt även huvudstad i Sverige. Det bor ungefär 1 400 000 invånare i Stockholm, och till ytan är Stockholm ca. 382 km2 (kvadratkilometer) stort. Stockholm grundades av Birger Jarl år 1252. I Sverige är det officiella språket svenska, och den officiella valutan i Sverige är krona (SEK). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sverige är .se. Faktiskt har även staden Stockholm en helt egen toppdomän, som är .STOCKHOLM. Den 6 juni firar Sverige sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Stockholm

För att ringa till Stockholm från ett annat land slår du först landskoden för Sverige som är +46, följt av riktnumret till Stockholm som är 08, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Stockholm.

Flaggan i Sverige och Stockholm

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sverige har, och därmed även Stockholm. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇸🇪

Länkar för att läsa mer om Stockholm

Reseguide till Stockholm

Just nu har vi tyvärr ingen bra reseguide att länka för Stockholm. Har du en sajt om Stockholm och vill att den skall synas här? Kila då in på Om oss-sidan som du kan hitta i sidfoten och skicka ett meddelande till oss.

Stockholm på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Stockholm kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Stockholm. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Stockholm. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Stockholm.
   ››  Svensk Wikipediasida om Stockholm
   ››  Engelsk Wikipediasida om Stockholm

Karta över Stockholm i Sverige

Här nedan kan hittar du en karta över Stockholm i Sverige som är väldigt enkel att skrolla runt i eller zooma in och ut, använd bara musen (eller fingrarna om du använder en mobil) för att navigera dig runt på kartan över Stockholm.