Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sri Lanka


Det är eftermiddag i Sri Lanka, torsdagen den 11 augusti 2022

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sri Lanka

Den tidszon som Sri Lanka ligger i är Sri Lanka Standard Time (UTC+5:30), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sri Lanka är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sri Lanka

Här kan du se vad klockan är i Sri Lanka just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sri Lanka.

Allmän fakta om Sri Lanka

I landet Sri Lanka bor det ungefär 22 000 000 invånare på en yta av ca. 65 610 km2. Landskoden för att ringa till någon i Sri Lanka från ett annat land är +94. I Sri Lanka är det officiella språket singalesiska, tamil och engelska, och den officiella valutan i Sri Lanka är lankesisk rupie (LKR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Sri Lanka är .lk. Den 4 februari firar Sri Lanka sin årliga nationaldag.

Flaggan i Sri Lanka

Här intill kan ni se vilken flagga landet Sri Lanka har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇱🇰

Eluttag och reseadapter i Sri Lanka

Innan man ger sig ut på en resa till Sri Lanka kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Sri Lanka är Typ D, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 50 Hz. Detta innebär att du kommer att behöva en reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Sri Lanka. Läs mer här om reseadapter Sri Lanka.

Länkar för att läsa mer om Sri Lanka

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sri Lanka?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sri Lanka?

Sri Lanka på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sri Lanka kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sri Lanka. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sri Lanka. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sri Lanka.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sri Lanka
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sri Lanka

Sri Lanka på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var Sri Lanka ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.