Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Valencia


Det är kväll i Valencia, fredagen den 7 augusti 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon i Valencia

Den tidszon som Valencia ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Valencia i Spanien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Valencia

Här kan du se vad klockan är i Valencia i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Valencia.

Allmän fakta om Valencia

Valencia ligger i regionen Valencia i landet Spanien. Det bor ungefär 800 000 invånare i Valencia, och till ytan är Valencia ca. 135 km2 (kvadratkilometer) stort. Valencia grundades 138 f.Kr.. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Valencia

För att ringa till Valencia från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Valencia som är 96, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Valencia.

Soluppgång och solnedgång i Valencia

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Valencia både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Valencia.

Soluppgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 07:07:31
Zenit idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 14:07:10
Solnedgång idag
fredagen den 07 augusti 2020
kl. 21:06:49
Soluppgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 07:08:27
Zenit imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 14:07:02
Solnedgång imorgon
lördagen den 08 augusti 2020
kl. 21:05:37

Flaggan i Spanien och Valencia

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Valencia. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Valencia

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Valencia finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Valencia står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Eluttag och reseadapter i Spanien

Innan man ger sig ut på en resa till Spanien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Spanien är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Spanien.

Länkar för att läsa mer om Valencia

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Valencia?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Valencia?

Valencia på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Valencia kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Valencia. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Valencia. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Valencia.
   ››  Svensk Wikipediasida om Valencia
   ››  Engelsk Wikipediasida om Valencia

Valencia i Spanien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Spanien som Valencia ligger.