Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Sevilla


Det är mitt i natten i Sevilla, tisdagen den 28 januari 2020

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidszon och tidsskillnad i Sevilla

Den tidszon som Sevilla ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Sevilla i Spanien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum i Sevilla

Här kan du se vad klockan är i Sevilla i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick i Sevilla.

Allmän fakta om Sevilla

Sevilla ligger i regionen Andalusien i landet Spanien. Det bor ungefär 710 000 invånare i Sevilla, och till ytan är Sevilla ca. 140 km2 (kvadratkilometer) stort. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon i Sevilla

För att ringa till Sevilla från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Sevilla som är 95, sedan slår du det nummer som du vill ringa till i Sevilla.

Flaggan i Spanien och Sevilla

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Sevilla. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Sevilla

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Sevilla finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Sevilla står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. På webbsajten Eurokurs.nu finns euro valutakurs, där kan ni alltid hitta aktuell valutakursinfo samt en smidig omvandlare mellan svenska kronor (SEK) och euro (EUR).

Länkar för att läsa mer om Sevilla

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Sevilla?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Sevilla?

Sevilla på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Sevilla kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Sevilla. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Sevilla. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Sevilla.
   ››  Svensk Wikipediasida om Sevilla
   ››  Engelsk Wikipediasida om Sevilla

Karta över Sevilla i Spanien

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Spanien som Sevilla ligger.