Vad är klockan? logotype

Vad är klockan på Mallorca


Det är morgon på Mallorca, söndagen den 17 oktober 2021

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon på Mallorca

Den tidszon som Mallorca ligger i är Central European Time (UTC+1), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Mallorca i Spanien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum på Mallorca

Här kan du se vad klockan är på Mallorca i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick på Mallorca.

Allmän fakta om Mallorca

Mallorca ligger i ögruppen Balearerna i landet Spanien. Det bor ungefär 900 000 invånare på Mallorca, och till ytan är Mallorca ca. 3 640 km2 (kvadratkilometer) stort. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon på Mallorca

För att ringa till Mallorca från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Mallorca som är 971, sedan slår du det nummer som du vill ringa till på Mallorca.

Soluppgång och solnedgång i Mallorca

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Mallorca både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Mallorca.

Soluppgång idag
söndagen den 17 oktober 2021
kl. 08:00:25
Zenit idag
söndagen den 17 oktober 2021
kl. 13:33:14
Solnedgång idag
söndagen den 17 oktober 2021
kl. 19:06:02
Soluppgång imorgon
måndagen den 18 oktober 2021
kl. 08:01:28
Zenit imorgon
måndagen den 18 oktober 2021
kl. 13:33:02
Solnedgång imorgon
måndagen den 18 oktober 2021
kl. 19:04:36

Flaggan i Spanien och Mallorca

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Mallorca. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Mallorca

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Mallorca finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används på Mallorca står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Mallorca i Spanien

Innan man ger sig ut på en resa till Mallorca i Spanien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Spanien, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Mallorca. Eller faktiskt hela Spanien för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Spanien är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Spanien.

Länkar för att läsa mer om Mallorca

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka på Mallorca?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken på Mallorca?

Mallorca på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Mallorca kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Mallorca. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Mallorca. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Mallorca.
   ››  Svensk Wikipediasida om Mallorca
   ››  Engelsk Wikipediasida om Mallorca

Mallorca i Spanien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Spanien som Mallorca ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.