Vad är klockan? logotype
Vad är klockan?/ Spanien/ Kanarieöarna

Vad är klockan på Kanarieöarna


Det är förmiddag på Kanarieöarna, måndagen den 5 juni 2023

Informationen ovan uppdateras automatiskt

Tidsskillnad och tidszon på Kanarieöarna

Den tidszon som Kanarieöarna ligger i är Western European Time (UTC+0), och mellan den plats du befinner dig på just nu och Kanarieöarna i Spanien är tidsskillnaden timmar.

Aktuell tid och datum på Kanarieöarna

Här kan du se vad klockan är på Kanarieöarna i Spanien just nu. Vi visar även vilken dag det är och vilket datum, och faktiskt även vilken del av dygnet det är. All information om tidpunkt, tidsskillnad och tidszon uppdateras automatiskt så att du alltid kan se vad klockan är, vilken dag det är samt vilken del av dygnet det är i just detta ögonblick på Kanarieöarna.

Allmän fakta om Kanarieöarna

Kanarieöarna ligger i landet Spanien. Det bor ungefär 2 100 000 invånare på Kanarieöarna, och till ytan är Kanarieöarna ca. 7 493 km2 (kvadratkilometer) stort. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Ringa till någon på Kanarieöarna

För att ringa till Kanarieöarna från ett annat land slår du först landskoden för Spanien som är +34, följt av riktnumret till Kanarieöarna som är 922, sedan slår du det nummer som du vill ringa till på Kanarieöarna.

Soluppgång och solnedgång i Kanarieöarna

Här nedan hittar du information kring när solen går upp och när solen går ned i Kanarieöarna både idag och imorgon. Vi inkluderar även information kring när solen står i zenit, dvs när solen når sin högsta punkt under dagen i just Kanarieöarna.

Soluppgång idag
måndagen den 05 juni 2023
kl. 07:05:33
Zenit idag
måndagen den 05 juni 2023
kl. 14:00:40
Solnedgång idag
måndagen den 05 juni 2023
kl. 20:55:47
Soluppgång imorgon
tisdagen den 06 juni 2023
kl. 07:05:28
Zenit imorgon
tisdagen den 06 juni 2023
kl. 14:00:51
Solnedgång imorgon
tisdagen den 06 juni 2023
kl. 20:56:14

Flaggan i Spanien och Kanarieöarna

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har, och därmed även Kanarieöarna. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Kanarieöarna

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Kanarieöarna finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används på Kanarieöarna står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Eluttag och reseadapter i Kanarieöarna i Spanien

Innan man ger sig ut på en resa till Kanarieöarna i Spanien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i Spanien, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i Kanarieöarna. Eller faktiskt hela Spanien för den delen. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Spanien är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Spanien.

Länkar för att läsa mer om Kanarieöarna

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka på Kanariøyene?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken på Kanarieøerne?

Kanarieöarna på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Kanarieöarna kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Kanarieöarna. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Kanarieöarna. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Kanarieöarna.
   ››  Svensk Wikipediasida om Kanarieöarna
   ››  Engelsk Wikipediasida om Kanarieöarna

Kanarieöarna i Spanien på kartan

Här nedan kan hittar du en karta som visar var i Spanien som Kanarieöarna ligger. Du kan enkelt bläddra dig runt på kartan med hjälp av musen om du sitter vid en vanlig dator eller med hjälp av fingrarna om du använder en mobil. Det går även att zooma in och ut på kartan, antingen genom att använda knapparna i övre vänstra hörnet, rullningsfunktionen på din mus eller genom att använda två fingrar om du använder en mobil.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones