Vad är klockan? logotype

Vad är klockan i Spanien

Klockan, tidszon och tidsskillnad i Spanien

Eftersom vad klockan är, vilken tidsskillnad och vilken tidszon det är skiljer beroende på var i Spanien man befinner sig, då Spanien befinner sig i flera olika tidszoner, går det inte att säga exakt vad klockan är eller vilken tidsskillnad det är i själva Spanien. Det man får göra är istället att kolla på de olika tidszoner som finns inom Spanien. Vi har gjort så att vi här nedan har listat en uppsättning platser i Spanien, samt även ritat ut dem på en karta, genom denna lista och denna karta kan man sedan enkelt klicka sig in på den plats man vill veta vad klockan är, eller vilken tidsskillnad det är, för att ta reda på vad klockan är i Spanien.

De röda linjerna motsvarar gränser för olika tidszoner, källa: Leaflet.timezones

Klockan, tidsskillnad och datum i Spaniens städer

Här kan du se vad klockan är just nu och vilken tidsskillnad det är i olika städer runt omkring i Spanien.

Allmän fakta om Spanien

I landet Spanien bor det ungefär 47 000 000 invånare på en yta av ca. 505 990 km2, huvudstaden i Spanien heter Madrid. Landskoden för att ringa till någon i Spanien från ett annat land är +34. I Spanien är det officiella språket spanska, och den officiella valutan i Spanien är euro (EUR). Den nationella toppdomänen som används för internetadresser i Spanien är .es. Den 12 oktober firar Spanien sin årliga nationaldag.

Flaggan i Spanien

Här intill kan ni se vilken flagga landet Spanien har. Vi skriver ut flaggan som en emoji här på sidan, vilket gör det superenkelt för dig att klippa ut och klistra in ifall du vill använda flaggan någon annanstans, det är bara att markera flaggan på samma sätt som du annars markerar text och sedan trycka på ctrl+c för att kopiera den! Eller om du använder en mobil är det bara att hålla fingret mot flaggan i några sekunder för att markera den, och sedan klicka på "Kopiera".

🇪🇸

Inför resan till Spanien

Om det är så att ni har en stundande resa inplanerad till Spanien finns det många saker som vara bra att hålla koll på, en av de viktigaste är nog vad valutan euro (EUR) som används i Spanien står i just nu, i förhållande till den svenska kronan. Här kan ni hitta euro valutakurs, med dagsaktuell valuta kurs och en smidig omvandlare mellan svenska kronor och euro.

Lär dig skriva som en spanjor

När man besöker Spanien kan det vara bra att veta att deras alfabet inte är exakt likadant som det svenska alfabet vi är vana vid, trots att de liknar varandra väldigt mycket. Om du vill lära dig mer om de bokstäver som används i Spanien kan vi rekommendera denna artikel om spanska alfabetet.

Eluttag och reseadapter i Spanien

Innan man ger sig ut på en resa till Spanien kan det vara bra att ta reda på vilken typ av eluttag som används i landet, samt vilken spänning och frekvens elnätet använder. Man behöver göra detta för att avgöra om ens elektriska utrustning går att använda i landet. Om den inte går att använda måste man skaffa någon typ av reseadapter. De typer av eluttag som används i Spanien är Typ F, och elnätet har spänningen 220 V och frekvensen 60 Hz. Detta innebär att du troligtvis inte behöver någon reseadapter för att kunna använda dina svenska elektriska apparater i Spanien. Läs mer här om reseadapter Spanien.

Länkar för att läsa mer om Spanien

Denna sida på andra språk

   ››  🇳🇴 Norsk: Hva er klokka i Spania?
   ››  🇩🇰 Dansk: Hvad er klokken i Spanien?

Spanien på Wikipedia

Om du vill läsa mer om Spanien kan vi rekommenderar att du spanar in Wikipedias sidor om Spanien. Här nedan hittar du länkar till både den svenskspråkiga och den engelskspråkiga Wikipediasidan om Spanien. Generellt sett brukar den engelskspråkiga sidan vara mer innehållsrik och vara upplagd på ett bättre sätt, men för snabb info kan man gott och väl använda den svenska sidan om Spanien.
   ››  Svensk Wikipediasida om Spanien
   ››  Engelsk Wikipediasida om Spanien